Ga naar inhoud

Activiteiten

Tentoonstelling: 'wèRvik! - meer dan 2050 jaar stadsgeschiedenis in 205 voorwerpen'

Tentoonstelling wèRvik!
Een tijdelijke expo over de rijke geschiedenis van onze stad in het kader van #wervik2050.

Praktisch

Wanneerzaterdag 31 maart 2018 » vrijdag 30 november 2018
Waar

Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, Wervik

PrijsBezoek aan de tijdelijke tentoonstelling is inbegrepen in het inkomticket voor het museum
OrganisatieNationaal Tabaksmuseum i.s.m. talrijke bruikleengevers

Info

Wervik en Wervicq-Sud (F) herdenken in 2018 de 50ste verjaardag van de viering van het 2000-jarig bestaan van beide steden in 1968, onder de #wervik2050. De blikvanger is een groot volksfeest in het weekend van 14 en 15 juli. Ook de tijdelijke tentoonstelling van het Tabaksmuseum dit jaar staat in het teken van die herdenking. In 205 sprekende voorwerpen vertelt wèRvik! over de rijke geschiedenis van onze stad – die eigenlijk al meer dan 2050 jaar oud is.

Om te beginnen kijken we vol nostalgie terug naar het feestgedruis in 1968. Maar we keren nog verder terug in de tijd, om enkele belangrijke episodes uit Werviks verleden voor het voetlicht te brengen: Wereldoorlog II, Wereldoorlog I, de periode 1713-1815, de late middeleeuwen en de Gallo-Romeinse tijd. Uiteraard ontbreekt het verhaal van Wervik Tabaksstad niet. We blikken ook terug op de fusie van Wervik en Geluwe op 1 januari 1977. En tonen je tot slot waar we als Wervikaan en Geluwenaar vandaag preus op zijn.

Meer info

Bezoek

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de gewone openingsuren van het museum of voor groepen op afspraak. Met een gids aan je zijde is het nog leuker! Reserveer tijdig je geleid bezoek op 056 95 24 25 of via tabaksmuseum@wervik.be.

Publicatie

Wil je meer weten over de geschiedenis van wèRvik! en over de tentoongestelde stukken? Koop dan de gelijknamige themabrochure, binnenkort verkrijgbaar voor 10 euro aan de balie van het museum.

Agenda

Voor meer praktische info over de tentoonstelling en activiteiten in de rand ervan (lezingen, rondleidingen, …), kijk elders op deze website. Voor meer info over de activiteiten in het kader van #wervik2050, kijk op www.wervik.be/wervik2050.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

 • Carll Cneut 30.06.19

  Begeleide rondleiding

  Op elke laatste zondag van de maand (mei t.e.m. oktober) kan je samen met een gids de tijdelijke tentoonstelling 'Carll Cneut' en het gedeeltelijk heringerichte museum komen ontdekken.
  Lees meer...
 • Carll Cneut 28.07.19

  Begeleide rondleiding

  Op elke laatste zondag van de maand (mei t.e.m. oktober) kan je samen met een gids de tijdelijke tentoonstelling 'Carll Cneut' en het gedeeltelijk heringerichte museum komen ontdekken.
  Lees meer...
 • Tabaksfeeverkiezing 01.09.19

  Tabaksfeeverkiezing 2019

  Op zondag 1 september komen we te weten wie Kelly Burggraeve opvolgt en een jaar lang het Tabaksfeekroontje mag dragen. De gelukkige krijgt haar kroontje opgezet om 16 uur. De hele namiddag lang kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan fijne activiteiten voor klein en groot, helemaal gratis.
  Lees meer...
volledig overzicht

Nieuws