Ga naar inhoud

Activiteiten

Lezing Johan Termote over middeleeuws Wervik

Sint-Medarduskerk
De lezing 'Wervik, stad aan de grens' is de eerste van drie voordrachten in het kader van onze tijdelijke historische tentoonstelling wèRvik!, in samenwerking met VormingPlus.

Praktisch

Wanneermaandag 15 oktober 2018
Waar

Erfgoedcentrum De Briekenmolen, Koestraat 65, 8940 Wervik

Prijs8 euro
Van19.30 u - 21.45 u
OrganisatieErfgoedcentrum De Briekenmolen i.s.m. VormingPlus

Info

Dat de oorsprong van Wervik teruggaat tot de Romeinse periode, is gekend. Daarmee is zij een van de oudste steden van ons land. Hoe het verderging met de stad, is minder bekend. Nochtans speelde Wervik ook tijdens de middeleeuwen een belangrijk rol. De stad kende een doorstart vanaf de 12de eeuw, met de Vlaamse graaf en enkele plaatselijke heren als belangrijkste promotoren. Zij bereikte haar maximale expansie en was een van de belangrijkste lakenproductiecentra van het graafschap Vlaanderen. De godsdienstoorlogen fnuikten echter deze industriestad in wording. Niettemin bleef de stad als grensstad een belangrijke rol spelen.

Tijdens deze lezing Een duik in het middeleeuws verleden. Wervik, stad aan de grens van archeoloog Johan Termote duik je in het middeleeuws verleden van Wervik en krijg je antwoord op vragen als: hoe verliep de overgang naar de middeleeuwen? Waarom is de stad nooit versterkt?

Meer info

Je moet vooraf inschrijven voor deze lezing. Dat kan bij VormingPlus: www.vormingplusow.be of 059 50 39 52.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Nieuws