Ga naar inhoud

Activiteiten

Zalige zonden

Zalige Zonden
Een theatervoorstelling met gastronomische boetedoeningen. (Activiteit in het kader van 'Week van de Smaak 2021')

Praktisch

Wanneerzaterdag 20 november 2021
Waar

Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63

Prijs49 euro (incl. catering)
Van19.30 u - 22.30 u
OrganisatieNationaal Tabaksmuseum

Info

Een schuimende Pater van West-Vleteren of een heerlijk ambachtelijk ijsje, een smeuïg stukje kaas uit de polders of een authentieke Picon, genietend als God naast Frankrijk! Hoe vaak worden we in de Westhoek niet verleid tot een kleine zonde, een ‘zalige’ zonde die de rest van het bezoek nazindert en ons goesting doet krijgen naar meer? Op weg door de uitgestrekte regio val je van de ene verbazing in de andere. Niet alleen staat genieten overal centraal, maar je vindt er tal van leuke musea en attracties. Die vertellen je met veel plezier van waar al die zalige zonden komen. Hop in Poperinge, taartjes in het Bakkerijmuseum in Veurne, tabak in Wervik,… Al die musea en attracties sloegen de handen in elkaar en laten een muziektheaterproject doorheen de Westhoek reizen.

Auteur-theatermaker Yves Bondue, geboren en getogen in de Westhoek, schreef een zinderend scenario dat door een kwartet ervaren acteurs in een tiental Westhoek-musea zal worden gebracht.  Maar er is meer… We laten je tijdens de voorstelling uiteraard proeven van al dat lekkers! Een heerlijke reeks per locatie aangepaste Westhoekhapjes en -dranken veroveren vlot al je smaakpapillen… En óf dat zondigen zalig is! 😊

Toneeltekst en muziek: Yves Bondue
Spel: Silke Thorrez, Evelien Lucy Verhegge, Jeroen Defauw & Yves Bondue
Spelcoach: Lize Pede
Productie en coördinatie: vzw Radio Sanseveria.

Productie in opdracht van de streekmusea uit de Westhoek en met steun van Leader, Vlaanderen,  CO7 en Toerisme Westhoek.

Meer info

Schrijf vooraf in via de webshop of aan de balie van het museum.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten