Ga naar inhoud

Op zoek naar de Westhoek Kabongers!

Speurneuzen die zin hebben in een spannende zoektocht: lees even mee…

Cover opdrachtboekje Kabongers

Broer en zus Jack en Zoë wonen in New York. Thuis op de zolder vinden ze een oude koffer met een brief van hun overgrootouders Emilia en Oscar. Die woonden vroeger in België, in de Westhoek. De brief vertelt het verhaal van ene jaloerse Jacobus Tijdt die uit wraak de herinneringen aan belangrijke mensen uit het verleden heeft omgetoverd in vreemde wezens: ‘de Kabongers’. In de brief vragen Emilia en Oscar om naar de Westhoek te gaan en daar de Kabongers te bevrijden van hun betovering… Wie durft de uitdaging aan?

  

CONCEPT

In het Nationaal Tabaksmuseum werd Sos den Blauwer betoverd. Sos was één van de vijf Coudronbroers die destijds in Wervik en omstreken de beruchte ‘smokkelbende der Coudrons’ vormden… Help Jack en Zoë en bevrijd Sos! Maar hiervoor moet je wel door alle levels van het museumspel. Een gedurfde opgave, maar heel boeiend. Eenmaal je het spel volledig hebt doorlopen, kom je tot de toverspreuk! Noteer die dan in het Kabongersboekje, ga ermee naar de balie van het museum en spreek de spreuk driemaal luidop uit… Wie weet wat jou te wachten staat!

Doelgroep

Het originele museumspel nodigt kinderen van 8 tot 12 jaar uit om op ontdekking te gaan in de streekmusea van de Westhoek. Je kan het spel zowel individueel als in groep spelen. Je persoonlijke score kan je in de deelnemende musea onmiddellijk op PC bekijken en vergelijken. Misschien word jij nog wel de échte Kabongerskampioen door alle musea te bezoeken en er op zoek te gaan naar de betoverde figuren…

Meer weten?

Hoe het verhaal van de Kabongers precies begon en wat de diverse figuurtjes zijn binnen het spel kan je lezen op www.kabongers.be.

Partners

Het spel is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd door het KATHO Expertisecentrum Erfgoededucatie - Lerarenopleiding Tielt i.s.m. Westhoek Streekmuseum (een samenwerkingsverband van 6 musea uit de Westhoek).

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten