Ga naar inhoud

Nieuwe aanwinsten

Hoewel de huidige collectie best al indrukwekkend te noemen is, duiken elke dag wel 'nieuwe' objecten op die onze museumverzameling verder vervolledigen. Gelukkig maar, want een collectie is nooit af, dat weet elke verwoede verzamelaar ... De herkomst van de aanwinsten is heel divers: aankoop van unieke stukken die opduiken op online en traditionele veilingen, verrassende vondsten op brocante- en rommelmarkten, ruil en overname van stukken of zelfs volledige collecties. Maar heel wat stukken vinden tegenwoordig zelf hun weg naar het museum via schenkingen of bruiklenen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest in het oog springende nieuwe collectiestukken die het Nationaal Tabaksmuseum onlangs wist te verwerven.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws

 • Tentoonstelling wèRvik! 14.03.18

  wèRvik! - meer dan 2050 jaar stadsgeschiedenis in 205 objecten

  Zo heet onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling, die loopt van 31 maart tot en met 30 november 2018 en vertelt over de rijke geschiedenis van onze stad.
  Lees meer...
 • Wat is jouw favoriete foto uit 1968? 25.01.18

  Wat is jouw favoriete foto uit 1968?

  Voor de jaarlijkse tentoonstelling in het Tabaksmuseum vragen we jouw hulp. In die expo komt er één grote foto van de feestelijkheden rond 2000 jaar Wervik en Wervicq-Sud in 1968. Wij selecteerden tien foto’s van toen; jij mag er jouw favoriet uitkie...
  Lees meer...
 • Campagnebeeld Krokuskriebels 2018 15.12.17

  Krokuskriebels 2018

  Een krokusvakantie vol verrassende bezigheden voor jong en oud, daarvoor staat traditioneel Krokuskriebels van de Gezinsbond. Ook in het Tabaksmuseum doen we weer mee in februari. Deze keer is het museum helemaal in de ban van indianen.
  Lees meer...