#wervik2050 #stukvandemaand juni

Datum van het bericht: dinsdag 26 juni 2018
Collectie Peter Bulckaen
In deze junimaand presenteren we enkele stukken uit de Collectie Peter Bulckaen.

De Vlaamse acteur Peter Bulckaen werd geboren in Geluwe op 9 september 1965 en woont er nog steeds. Hij is vooral bekend van zijn rol als agent Max Moelands in de tv-reeks Wittekerke (1994-2008). Sinds 2008 vertolkt hij de rol van zakenman Mathias Moelaert in de tv-serie Familie. Bulckaen had gastrollen in onder meer Postbus X, FC De Kampioenen en Witse, en speelde in films als Buitenspel en Zot van A.

De acteur is nog steeds actief in zijn eerste liefde, het theater. Hij startte zijn carrière op de planken van de KVS, het NTGent en het Kortrijkse Theater Antigone. Nu speelt hij geregeld bij De Komedie Compagnie en Het Prethuis.  Deze zomer is hij in Blankenberge te zien in de komedie Prettig Gestoord.

In onze expo wèRvik! tonen wij enkele stukken uit de persoonlijke verzameling van Peter Bulckaen. Vooraan op de foto zie je Bulckaens repetitieboek met aantekeningen van de komedie Ladies Night, die hij opvoerde met De Komedie Compagnie.