Ga naar inhoud

Nieuws

Herinrichting toeristisch infokantoor

Datum van het bericht: dinsdag 17 januari 2023
Simulatiebeeld van het nieuwe toeristisch onthaal
Om de troeven van onze stad en regio nog beter uit te spelen bij toeristen en recreanten, wordt het infokantoor van onze dienst Toerisme in het voorjaar 2023 grondig heringericht.

In 3 zones willen we de bezoeker kennis laten maken met Wervik als stad met een rijk verleden (Romeins, middeleeuws, ...) en haar bijzondere ligging op het kruispunt der grenzen (Leiestreek, Westhoek, Noord-Frankrijk en Wallonië Picarde). Het tabaksverhaal mag uiteraard niet ontbreken als opwarmer voor een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum. De balie krijgt een nieuwe plaats en er komt ook meer ruimte om verkoopartikelen op een aantrekkelijke wijze te presenteren. Voor het project kon de stad rekenen op subsidies van de Provincie West-Vlaanderen.

  • Vanaf 9 januari start de ontruiming van het huidige onthaal.
  • Vanaf 16 januari vindt onze infobalie tijdelijk een onderkomen in het nabijgelegen Erfgoedcentrum (Koestraat 65) waar we een basis dienstverlening voorzien.

Tijdens de duur van de werken zal het Nationaal Tabaksmuseum gesloten blijven.

Als de herinrichtingswerken volgens plan verlopen, dan heropenen we de deuren van ons vernieuwde onthaal bij aanvang van de paasvakantie, wanneer het nieuwe toeristische seizoen uit de startblokken schiet.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten