Ga naar inhoud

Nieuws

Nationaal Tabaksmuseum breidt collectie gevoelig uit

Datum van het bericht: maandag 02 april 2012
Wervikse burgemeester Johnny Goos ondertekent samen met zijn Harelbeekse collega Rita Beyaert de overeenkomst (© Nationaal Tabaksmuseum Wervik)
Museum verwerft groot deel van collectie van voormalige Stedelijk Museum voor Pijp en Tabak uit Harelbeke

De officiële ondertekening van de overeenkomst tot overdracht van de collectie vond plaats op maandag 2 april in het Wervikse Tabaksmuseum, in aanwezigheid van de betrokken burgemeesters Johnny Goos en Rita Beyaert, de stadssecretarissen Philippe Verraes en Carlo Daelman en de conservators Vincent Verbrugge en Ann Matton, respectievelijk van de Stad Wervik en Harelbeke.

De collectie wordt in de loop van de maand april naar Wervik overgebracht. De Harelbeekse stukken zullen er in de beste museale condities bewaard en beheerd worden. Het is de bedoeling dat ze op termijn hun plaats vinden binnen het Wervikse museum en zo broederlijk naast de Wervikse collectievoorwerpen permanent door het publiek zullen te bezichtigen zijn. Vermoedelijk pas in de loop van het toeristische seizoen 2013 zal het zover zijn.

De Zuid-West-Vlaamse regio was ooit de belangrijkste tabaksteeltregio van België. Dankzij de constructieve samenwerking tussen beide stadsbesturen gaat het patrimonium van vier eeuwen tabakscultuur niet in rook op en verdwijnt het ook niet in handen van privéverzamelaars.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws