Ga naar inhoud

Nieuws

Nationaal Tabaksmuseum op Radio 2

Datum van het bericht: zondag 04 augustus 2013
Logo Radio 2
Journalist Sonny Vanderheyden polste tijdens het programma 'Naast de Kwestie' naar reacties rond een brandend actueel thema, en dat mag je gerust letterlijk nemen...

Aanleiding: boete voor Nederlandse cabaretier

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakte vorige week bekend een boete uit te delen aan de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen omdat hij tijdens de uitzending van het televisieprogramma 'Zomergasten' een sigaret opstak. Over de hoogte van de boete bestaat nog onduidelijkheid en het is ook nog niet duidelijk wie de boete opgelegd zal krijgen.

Volgens de NVWA hebben alle werknemers het recht op een rookvrije werkplek. Dat geldt dus ook voor de mensen die bij het interview met Hans Teeuwen aanwezig waren, zoals presentator Wilfried de Jong, de cameramensen en de geluidsmensen. De verantwoordelijken hadden er daarom voor moeten zorgen dat er niet werd gerookt, besluit de NVWA.

Het bedrag van de boete zal ergens tussen de 600 en 4.500 euro liggen. De exacte hoogte hangt onder meer af van het feit of er al eerdere overtredingen waren. De Nederlandse omroep VPRO wil niet reageren op de mogelijke boete. "We wachten de consequenties af", laat een woordvoerster weten.

Hans Teeuwen is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Toen hij in maart 2009 te gast was in het Canvas-programma 'Lux', gepresenteerd door Luc Janssen, rookte hij ook al eens een sigaret tijdens het interview.

interview

Herbeluister online het gesprek van Radio 2-journalist Sonny Vanderheyden met museumdirecteur Vincent Verbrugge (uitzending zondag 4 augustus).

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws