Ga naar inhoud

Nieuws

Nationaal Tabaksmuseum sluit de deuren... (voor 6 maanden)

Datum van het bericht: woensdag 11 september 2013
© Nationaal Tabaksmuseum Wervik
Grondige herinrichting van de museumopstelling i.k.v. de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog

De tijd vliegt snel voorbij want in 2012 vierde het Wervikse museum nog haar 25ste verjaardag. De collectie die De Vrienden van het Tabaksmuseum vzw en de stad in de loop der jaren wist samen te brengen is ronduit uniek en loopt intussen op tot meer dan 10.000 voorwerpen en documenten. Niet zonder resultaat want stilaan werpt het Nationaal Tabaksmuseum zich op als dé referentie op vlak van tabakserfgoed binnen de Benelux.

Een grondige facelift van de museumopstelling dringt zich na al die jaren evenwel stilaan op… Daarom sluit de Wervikse trots vanaf 30 september voor ruim 6 maanden de deuren. Maar niet getreurd: het vernieuwde museum wordt beslist de moeite waard!

Een tip van de sluier: onze nieuwe rode draad wordt 5 jaar lang de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog en de rol van het hele rookgebeurentijdens deze grote ‘wereldbrand’... Want zegt de leuze niet: geen soldaten zonder tabak? Er staan geen ingrijpende verbouwingswerken op til, wel een slimme facelift van onze exporuimte om de individuele bezoekers nog beter te dienen en om als stad en museum gericht op de nakende herdenkingsperiode in te spelen. Later beslist meer nieuws hierover…

Geen nood: tijdens de sluitingsperiode van het museum kan je voor meer info over het museum en het vastleggen van een groepsbezoek blijvend terecht bij de balie van onze Dienst voor Toerisme, gevestigd op hetzelfde adres als het museum. De openingsuren vind je op de website van Toerisme Wervik.

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws