Ga naar inhoud

Nieuws

Gallo-Romeinse workshops in de krokusvakantie

Datum van het bericht: donderdag 26 januari 2017
Gallo-Romeinse workshops
Als voorproefje van het Gallo-Romeins weekend in oktober serveren we tijdens de krokusvakantie drie workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zij maken op een speelse manier kennis met een brokje geschiedenis.

In het najaar is het opnieuw zover: dan flitst Wervik met het Gallo-Romeins Weekend bijna 2 millennia terug in de tijd. De stad heette toen nog Viroviacum. Als voorproefje serveren we tijdens de krokusvakantie drie workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zij maken op een speelse manier kennis met een brokje geschiedenis. Ouders en grootouders zijn ook welkom.

  • dinsdag 28 februari 2017 van 14 tot 17 uur - workshop 'Romeins harnas maken'

Oorlog voeren is een kunst. Dat hadden de Romeinen wel begrepen. De uitrusting van hun legioensoldaten werd in de loop der eeuwen tot in de puntjes geperfectioneerd. Heb je altijd al je eigen Romeins harnas willen hebben? Legionair Iorus helpt je om er zelf een te maken. Eén ding is zeker: je verschijnt alvast goed beschermd op het slagveld! Laat de vijand maar komen …

  • woensdag 1 maart 2017 van 14 tot 17 uur - workshop 'Keltische en Romeinse juwelen maken'

Kelten en Romeinen deden veel meer dan enkel en alleen maar vechten. Ze konden ook prachtige juwelen maken, want het oog wil ook wat ... De juwelier van Viroviacum leert jullie hoe je zelf je sieraden kan ontwerpen en samenstellen: van een verleidelijk halssnoer voor een verfijnde Romeinse dame tot de indrukwekkende armband voor een stoere Keltische krijger, voor elk wat wils!

  • vrijdag 3 maart 2017 van 14 tot 17 uur - workshop 'Legionair voor één dag'

Kom meer te weten over het leven in een Romeins fort en kruip even in de huid van een Romeins soldaat! Legionair Iorus toont je niet enkel de uitrusting van de Romeinse strijders, maar leert je ook hun verschillende gevechtstechnieken. Niet voor doetjes …

 

Schrijf je vlug in, want het aantal plaatsen is beperkt!

 

Praktisch

- waar: in het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63, Wervik)

- prijs: 8 euro per deelnemer per workshop of 21 euro per deelnemer voor de 3 workshops samen (drankje en versnapering tijdens de pauze inbegrepen)

- inschrijven: tabaksmuseum@wervik.be of 056 95 24 25 (per workshop is het aantal deelnemers beperkt tot 16)

- organisatie: Nationaal Tabaksmuseum en dienst Erfgoed in samenwerking met Viroviacum Romanum vzw

volledig overzicht

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws