Ga naar inhoud

WOI-k(i)dspad 'Op stap met Fritz door Wervik'

Koppel je bezoek aan het museum aan de nieuwe WOI-k(i)dswandeling en ontdek zo het Wervik van 100 jaar terug.

Cover brochure WOI-k(i)dspad 'Op stap met Fritz door Wervik'

Uitnodiging voor alle speurneuzen!

In 2014 was het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vier jaar lang werd Wervik overspoeld door duizenden Duitse soldaten. Wil je op een speelse manier meer leren over den Grooten Oorlog in Wervik? Maak dan zeker deze gezinsvriendelijke belevingstocht!

Met enkele boeiende doe- en zoekopdrachten onderweg help je samen met Westhoek KD’s Jaek en Nink en geest Fritz het mysterie van luitenant Kühne op te lossen … Een spannende tocht tussen legerkampen, soldatenbarakken, verbandposten, tunnels en ... begraafplaatsen. Misschien kom je wel de Duitse Keizer Wilhelm II tegen of verzeil je in de woelige strijd van de oorlog zelf?

Doelgroep

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, al dan niet vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Praktisch

Vraag het kidspad doe-pakket aan onze balie. Het kost slechts 5 euro! De weg die je moet volgen staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Optioneel: met verteller op stap

Deze wandeling kan je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids. Hij neemt je mee door de straten van de Tabaksstad en vertelt honderduit over het leven 100 jaar terug. Een wandeling doorspekt met weetjes en anekdotes.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

  • Nationaal Tabaksmuseum 27.09.20

    Begeleide rondleiding

    Op elke laatste zondag van de maand (juli t.e.m. oktober) kan je samen met een gids het Nationaal Tabaksmuseum komen ontdekken.
    Lees meer...