Ga naar inhoud

Educatief aanbod (scholen)

Educatief aanbod

Spelenderwijs de gevaren van tabak ontdekken? Dat kan! Het museum organiseert workshops op maat rond tabakspreventie, aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen (van lager tot secundair onderwijs).

Tijdens een museumbezoek met aangepaste begeleiding krijgen de kinderen en jongeren dan weer de kans om ons streekgewas bij uitstek - de tabak - beter te leren kennen in al zijn facetten: de herkomst, de teelt, de verschillende gebruiksvormen en -voorwerpen, de spannende verhalen en anekdotes rond de tabaksmokkel, en zoveel meer... Een boeiende en vooral veelzijdige namiddag die diverse domeinen van het leerplan praktisch benaderen en uitdiepen (o.m. geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, maatschappelijke vorming, etc.).

Aan de hand van een zoektocht, een werkboekje, een groepswerk of een knutselopdracht wordt de deelnemer op speelse wijze gesensibiliseerd, zonder daarbij evenwel de maatschappelijke betekenis van de tabaksontdekking in al zijn vormen uit het oog te verliezen.

Meer info? Contacteer ons.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws

 • Tentoonstelling wèRvik! 14.03.18

  wèRvik! - meer dan 2050 jaar stadsgeschiedenis in 205 objecten

  Zo heet onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling, die loopt van 31 maart tot en met 30 november 2018 en vertelt over de rijke geschiedenis van onze stad.
  Lees meer...
 • Wat is jouw favoriete foto uit 1968? 25.01.18

  Wat is jouw favoriete foto uit 1968?

  Voor de jaarlijkse tentoonstelling in het Tabaksmuseum vragen we jouw hulp. In die expo komt er één grote foto van de feestelijkheden rond 2000 jaar Wervik en Wervicq-Sud in 1968. Wij selecteerden tien foto’s van toen; jij mag er jouw favoriet uitkie...
  Lees meer...
 • Campagnebeeld Krokuskriebels 2018 15.12.17

  Krokuskriebels 2018

  Een krokusvakantie vol verrassende bezigheden voor jong en oud, daarvoor staat traditioneel Krokuskriebels van de Gezinsbond. Ook in het Tabaksmuseum doen we weer mee in februari. Deze keer is het museum helemaal in de ban van indianen.
  Lees meer...