Ga naar inhoud

Tabakserfgoed

Het tabakserfgoed omvat een aantal grotere elementen als verwerkingsmachines en (landbouw)werktuigen die niet permanent tentoongesteld kunnen worden, doch die het museum met het oog op de toekomst tracht te bewaren.

Een ander belangrijk doch eerder statisch onderdeel van het industrieel-archeologisch erfgoed van de Tabaksstreek zijn de tientallen tabaksasten die het Wervikse landschap kleuren. Het drogen van de tabak gebeurt vandaag de dag grotendeels in plastic droogserres. Wanneer het blad de gewenste kleur bekomen heeft, wordt het resterende deel (de nerf) gedroogd in de ast of droogcontainer. De ruimte wordt met cokes of gas opgewarmd tot een temperatuur van 70°C.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

 • Carll Cneut 25.08.19

  Begeleide rondleiding

  Op elke laatste zondag van de maand (mei t.e.m. oktober) kan je samen met een gids de tijdelijke tentoonstelling 'Carll Cneut' en het gedeeltelijk heringerichte museum komen ontdekken.
  Lees meer...
 • PassePartoe 25.08.19

  Muzikale zondag

  Terrasconcert The Coast
  Lees meer...
 • Tabaksfeeverkiezing 01.09.19

  Tabaksfeeverkiezing 2019

  Op zondag 1 september komen we te weten wie Kelly Burggraeve opvolgt en een jaar lang het Tabaksfeekroontje mag dragen. De gelukkige krijgt haar kroontje opgezet om 16 uur. De hele namiddag lang kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan fijne activiteiten voor klein en groot, helemaal gratis.
  Lees meer...
volledig overzicht

Nieuws