Ga naar inhoud

Tabakserfgoed

Het tabakserfgoed omvat een aantal grotere elementen als verwerkingsmachines en (landbouw)werktuigen die niet permanent tentoongesteld kunnen worden, doch die het museum met het oog op de toekomst tracht te bewaren.

Een ander belangrijk doch eerder statisch onderdeel van het industrieel-archeologisch erfgoed van de Tabaksstreek zijn de tientallen tabaksasten die het Wervikse landschap kleuren. Het drogen van de tabak gebeurt vandaag de dag grotendeels in plastic droogserres. Wanneer het blad de gewenste kleur bekomen heeft, wordt het resterende deel (de nerf) gedroogd in de ast of droogcontainer. De ruimte wordt met cokes of gas opgewarmd tot een temperatuur van 70°C.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws

 • Tentoonstelling wèRvik! 14.03.18

  wèRvik! - meer dan 2050 jaar stadsgeschiedenis in 205 objecten

  Zo heet onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling, die loopt van 31 maart tot en met 30 november 2018 en vertelt over de rijke geschiedenis van onze stad.
  Lees meer...
 • Wat is jouw favoriete foto uit 1968? 25.01.18

  Wat is jouw favoriete foto uit 1968?

  Voor de jaarlijkse tentoonstelling in het Tabaksmuseum vragen we jouw hulp. In die expo komt er één grote foto van de feestelijkheden rond 2000 jaar Wervik en Wervicq-Sud in 1968. Wij selecteerden tien foto’s van toen; jij mag er jouw favoriet uitkie...
  Lees meer...
 • Campagnebeeld Krokuskriebels 2018 15.12.17

  Krokuskriebels 2018

  Een krokusvakantie vol verrassende bezigheden voor jong en oud, daarvoor staat traditioneel Krokuskriebels van de Gezinsbond. Ook in het Tabaksmuseum doen we weer mee in februari. Deze keer is het museum helemaal in de ban van indianen.
  Lees meer...