Ga naar inhoud

Vlakbij

Je bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum is dé gelegenheid bij uitstek om de troeven van onze stad te ontdekken. Wervik is immers véél meer dan tabak alleen! Ook de omliggende regio is beslist een ommetje waard.

 Wervik, grenzeloos verrassend

Gelegen op het kruispunt van de Leiestreek, de Westhoek en Noord-Frankrijk en middenin de driehoek Kortrijk-Ieper-Rijsel is Wervik de ideale bestemming voor een afwisselende en verrassende uitstap met je familie, vrienden, collega's of vereniging. Ervaar het typische grensgevoel en maak een boottochtje op de Leie. Proef van heerlijke streekgerechten en de couleur locale, of wandel doorheen de rijke geschiedenis van een van de oudste steden van Vlaanderen. Waarom geen smakelijk bezoek aan een van de producenten van streekproducten die onze stad en regio telt?

Grasduin hier in het aanbod voor groepen, met tips voor trips en kant-en-klare daguitstappen, en kom genieten van de charme van ons bijzondere grensstadje. Onze medewerkers helpen je graag een programma op maat uitwerken.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

DE VRIENDEN VAN HET TABAKSMUSEUM vzw

STEUN ONS EN WORD LID VAN ONZE VERENIGING

Ga verder
volledig overzicht

Activiteiten

volledig overzicht

Nieuws

 • Tentoonstelling wèRvik! 14.03.18

  wèRvik! - meer dan 2050 jaar stadsgeschiedenis in 205 objecten

  Zo heet onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling, die loopt van 31 maart tot en met 30 november 2018 en vertelt over de rijke geschiedenis van onze stad.
  Lees meer...
 • Wat is jouw favoriete foto uit 1968? 25.01.18

  Wat is jouw favoriete foto uit 1968?

  Voor de jaarlijkse tentoonstelling in het Tabaksmuseum vragen we jouw hulp. In die expo komt er één grote foto van de feestelijkheden rond 2000 jaar Wervik en Wervicq-Sud in 1968. Wij selecteerden tien foto’s van toen; jij mag er jouw favoriet uitkie...
  Lees meer...
 • Campagnebeeld Krokuskriebels 2018 15.12.17

  Krokuskriebels 2018

  Een krokusvakantie vol verrassende bezigheden voor jong en oud, daarvoor staat traditioneel Krokuskriebels van de Gezinsbond. Ook in het Tabaksmuseum doen we weer mee in februari. Deze keer is het museum helemaal in de ban van indianen.
  Lees meer...