Uitsnit Affiche Kunstzomer Leiestreek
Uitsnit Affiche Kunstzomer Leiestreek

Kunstzomer is dit jaar aan zijn 16de (en meteen ook laatste) editie toe. De artistieke exporeeks zorgt een maand lang voor prikkelende inspiratie. Kom tussen 30 augustus en 29 september proeven van het werk van meer dan 40 hedendaagse kunstenaars op verrassende locaties in 17 steden en gemeenten van de Leiestreek, waaronder in Wervik.

  • Bij wijndomein Ravenstein ontdek je het werk van Lut De Baere (metaalkunst) & Anja Brugghe (keramiek). Te bezoeken op iedere zondag van september, telkens van 14-18 uur.
  • Het expoluik in het Nationaal Tabaksmuseum gaat tijdens de zomermaanden al van start (2 juli t.e.m. 29 september – te bezoeken tijdens de openingsuren van het museum). Fotograaf Jan Declercq legde de reeks ‘Toeback: Straffe boeren & boerinnen‘ op de gevoelige plaat vast. Indringende zwart-wit beelden die een ode betekenen aan de laatste generatie noeste tabakstelers in onze stad en regio. Een mooi contrast met de kleurrijke schilderijen van Etienne Roete, die met het roetisme een geheel eigenzinnige stijl ontwikkelde.

Het volledige programma van de Kunstzomer, alle deelnemende kunstenaars en activiteiten in de rand vind je op www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer of in de pocketgids, gratis af te halen in ons toeristisch infokantoor (Koestraat 63).