Blijf je met een vraag zitten? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vind je hier geen antwoord, neem dan contact op met ons.

Tickets

Tickets kan je kopen aan de kassa of online.

We raden je aan om eerst je ongewenste e-mails na te kijken. Zit je ticket niet in je mailbox? Contacteer ons via het contactformulier of +32 (0)56 95 24 25.

Contacteer ons via het contactformulier of +32 (0)56 95 24 25.

Een online ticket of reservatie kan niet meer geannuleerd worden. Na ontvangst van je online tickets worden achteraf ook geen kortingen meer toegekend. Wil je jouw ticket verplaatsen naar een later tijdstip? Contacteer ons dan via het contactformulier of +32 (0)56 95 24 25.

Reserveer jouw toegangsticket met reductie of gratis ticket in onze online ticketshop.

Meld je met het ticket en jouw kortingskaart (Museumpas, lerarenkaart, …) aan bij de kassa om je ticket te activeren. Geniet van je bezoek.

Bekijk hier of je geniet van een reductietarief.

Inwoners van Wervik, Geluwe en Wervicq-Sud hebben gratis toegang tot het museum telkens op de eerste zondag van de maand.
Op andere momenten is de ticketsprijs € 1 p.p.

 

Je kan cash of met een bankkaart betalen.

In het museum

Fotograferen zonder flits is toegestaan in het museum. Foto’s, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Nee, honden en andere huisdieren zij niet toegelaten in onze musea. Uitzondering zijn hulp- en geleidehonden. Er is overigens geen kennel voorzien.

Er is gratis wifi beschikbaar in het ganse museum.

Heb je een waardevol voorwerp in bezit dat je wil schenken? Wil je een gift doen, via testament iets nalaten? We ontvangen je graag voor een gesprek.

Meer info

Stuur je klacht of suggestie door via het contactformulier.

Groepen, gidsen en scholen

Wil je graag op pad met een kenner?

Neem contact op met ons via het contactformulier zodat wij kunnen helpen bij het vastleggen van je uitstap/bezoek.

Neem contact op met ons via het contactformulier zodat wij kunnen helpen bij het vastleggen van je uitstap/bezoek. Onze medewerkers helpen je trouwens graag verder bij het uitwerken van een dagprogramma op maat.

Toegankelijkheid - Bereikbaarheid

Er is gratis parkeergelegenheid vóór het museum of op de hoek van de Koestraat en Barrierestraat. Hier vind je ook 2 parkeerplaatsen voor autocars en 2 laadpalen voor elektrische en hybride voertuigen.

Vlakbij (vóór het Erfgoedcentrum De Briekenmolen – Koestraat 65) is er een gereserveerde parkeerplaats voor mindermobiele bezoekers.

Volgende delen zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers:

  • het vernieuwde museumgebouw:
    • verlaagde, onderrijdbare balie
    • ruime tentoonstellingzalen
    • aangepaste sanitaire voorzieningen
  • de benedenverdieping van de Briekenmolen
  • de benedenverdieping van de oude museumvleugel

De bovenverdieping van de oude museumvleugel is helaas enkel via een trap toegankelijk.
Voor minder mobiele bezoekers staan draagbare krukjes ter beschikking, die de mogelijkheid bieden om tijdens het bezoek naar eigen wens een rustpauze in te lassen.