COMPR Nationaal Tabaksmuseum 20211002 043 (© Capture – Toerisme Wervik)
COMPR Nationaal Tabaksmuseum 20211002 043 (© Capture – Toerisme Wervik)

Gidsenbegeleiding

Laat je je graag begeleiden doorheen het museum? Onze ervaren gidsen nemen je graag op sleeptouw en vertellen je de meest verrassende en bizarre verhalen bij onze uitgebreide collectie museumstukken.

Een gidsbeurt duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 70 (max. 25 pers./gids). Je moet je gids min. 2 weken op voorhand reserveren.

Verteltoer 'Met Godelieve & Gust' (© Nationaal Tabaksmuseum)
Verteltoer ‘Met Godelieve & Gust’ (© Nationaal Tabaksmuseum)

Ga mee op verteltoer!

Sinds kort kan je met Godelieve en Gust op verkenning doorheen het Tabaksmuseum. Beleef hun liefdesverhaal met een lach en een traan, waarbij drama en avontuur nooit ver eg zijn, en feit en fictie door elkaar lopen. Tijdens deze geanimeerde rondleiding maak je kennis met onze meest opvallende collectiestukken en leer je de geschiedenis van de tabak op een luchtige manier kennen. Deze bijzondere leuke belevenis is te boeken voor groepen (families, vriendengroepen, teambuildings, …)

Duur1,5 u
Prijs€ 3,50 p.p. (vanaf 15 pers. tot 20 pers.)
€ 70 voor 2 vertellers
CateringmogelijkhedenDrank- en eetgelegenheid in de aanpalende retroherberg In den Grooten Moriaen

 

WERVIK — Smokkelspel
WERVIK — Smokkelspel

Spel over Grenzen

Op een speelse manier met de fiets op verkenning gaan door de grensstreek rond Wervik, Wervicq-Sud, Comines (F), Komen-Waasten, Mesen, Heuvelland en Hollebeke (Ieper)? Dat kan met dit digitale spel vol raadsels en opdrachten! De Fietstocht (35 km) kan je beginnen en eindigen waar en wanneer je maar wilt, maar is het makkelijkst bij fietsknooppunt 12 nabij het Nationaal Tabaksmuseum.

Onderweg krijg je 15 digitale opdrachten van verschillende niveaus voorgeschoteld via een gratis en gebruiksvriendelijke webapplicatie. Je komt zo op een ludieke manier meer te weten over de geschiedenis van de grens en de smokkel.
Speel met verschillende teams tegen elkaar en verzamel zoveel mogelijk punten door raadsels te beantwoorden en uitdagingen tot een goed einde te brengen. Een live scorebord zorgt voor de nodige spanning. Na afloop ontvangt elke speler een overzicht met leuke statistieken.

Dit spel is geschikt als dagactiviteit voor zowel families met kinderen vanaf 10 jaar als vriendengroepen, volwassenen of teambuildings. Bovendien kan je het spel rustig als intensief (onder tijdsdruk) gespeeld worden.

Wat heb je nodig om te starten?

  • een fiets
  • een opgeladen smartphone (1/team)
  • mobiele data (verbruik is gemiddeld 50 MB)
  • comfortabele, sportieve kledij

Haal de pocketfolder met meer info en een handige stuurhanger af aan de balie van het Tabaksmuseum.

Vlakbij

Je bezoek aan het Tabaksmuseum is de gelegenheid bij uitstek om de troeven van onze stad te ontdekken. Wervik is immers veel meer dan tabak alleen. Grasduin in het aanbod voor groepen met tips voor trips en kant-en-klare daguitstappen, en kom genieten van de charme van ons bijzonder grensstadje. Onze medewerkers helpen je graag een programma op maat uitwerken.