Cover Brochure Kidspad De Balokken 2015 (HR)
Cover Brochure Kidspad De Balokken 2015 (HR)

KD's tocht 'Beleef De Balokken'

Op verkenning op het Leie-eiland

Het recreatie-eiland De Balokken is een prachtige groene long waar het aangenaam vertoeven is. Voor gezinnen met kinderen die het eiland op een actieve manier willen verkennen, is er deze wandeling (3,5 km) boordevol toffe doe-opdrachtjes en leuke weetjes.

De wandeling is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar, vergezeld met hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Het doe-pakket is te koop aan de balie van het museum en kost € 5.

Cover Brochure Kidspad Kruiseke 2018
Cover Brochure Kidspad Kruiseke 2018

KD's tocht 'De Geknippelde Kater'

Op stap in en rond Kruiseke

De Westhoek KD-figuurtjes Jaek en Nink gaan ditmaal op verkenning in Kruiseke, een prachtig stukje Wervik met uitgestrekte velden en unieke uitkijkpunten. Maar schijn bedriegt: dit liefelijk ogende en heuvelachtige landschap was tijdens WOI het decor van bruut oorlogsgeweld. De bevolkiing ondergaat er naar verluidt ook al eeuwenlang de toorn van boze geesten en venijnige heksen.

Tijdens deze wandeling (6 km) op en over de taal- en provinciegrens word je achtervolgd door een zwarte kater en duitstere magie. Maar met een handvol leuke opdrachtjes en de ontdekking van het oude volksspel ‘De Kattenknippeling’ kan je samen met Jaek, Nink en Fonske Stappers het gehuchtje en jezelf gelukkig behoeden van het kwaad…

De wandeling is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar, vergezeld door hun (groot)ouders.

Het doe-pakket kan je aankopen aan de balie van het museum en kost € 5.

Cover Brochure Kidspad Sint Medarduskerk 2019
Cover Brochure Kidspad Sint Medarduskerk 2019

KD's tocht 'Dé Wèrrviksche kèrrke'

Ontdek de gotische parel aan de Leie

De monumentale Sint-Medarduskerk die destijds al grote indruk maakte op de aartshertogen Albrecht en Isabella, herbergt vele mysteries… Wie is Sint-Medardus, van wie is het praalgraf, wat betekende de Beeldenstorm voor de kerk, welke figuren staan op de prachtige preekstoel, waarom noemt men de crypte in de volksmond de ‘baronkelder’ en is er nu echt een ondergrondse tunnel naar het Kapittel?

Ontdek het samen met de Westhoek KD’s Jaek en Nink en maak kennis met enkele bijzondere figuren.

De zoektocht is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vergezeld door hun (groot)ouders.

Het doe-pakket kan je kopen aan de balie van het museum en kost € 5.

Cover Brochure Kidspad WOI 2014 (update 2019)
Cover Brochure Kidspad WOI 2014 (update 2019)

KD'stocht 'Op stap met Fritz door Wervik'

Uitnodiging voor alle speurneuzen!

In 2014 was het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vier jaar lang werd Wervik overspoeld door duizenden Duitse soldaten. Wil je op een speelse manier meer leren over den Grooten Oorlog in Wervik? Maak dan zeker deze gezinsvriendelijke belevingstocht!

Met enkele leuke boeiende doe- en zoekopdrachten onderweg help je samen met de Westhoek KD’s Jaek en Nink en geest Fritz het mysterie van luitenant Kühne op te lossen… Een spannende tocht tussen legerkampen, soldatenbarakken, verbandposten, tunnels en … begraafplaatsen. Misschien kom je wel de Duitse Keizer Wilhelm II tegen of verzeil je in de woelige strijd van de oorlog zelf?

Het doe-pakket voor kinderen van 8 tot 12 jaar kan je kopen aan de balie van het museum en kost € 5.