Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen rond de escaperoom in ons museum.
Blijf je toch nog met een vraag zitten, neem dan contact op met ons.

Algemeen

Een escaperoom is een uitdagend spel waarbij je in groep in een ruimte of reeks van aaneensluitende kamers wordt opgesloten. De uitdaging is om zo snel mogelijk te ontsnappen. Dat kan door het vinden van sleutels, codes en aanwijzingen, en door puzzels en raadsels op te lossen.

Escaperooms zijn ook gekend als puzzle rooms, break-out games of exit rooms.

 

Een escaperoom is een ideale activiteit voor teambuildings, vrienden- en familiegroepen, verjaardagsfeestjes voor tieners en jongvolwassenen, …

Uiteraard! De deur gaat op slot en het is aan de groep om uit de ruimte te geraken. Maar geen paniek, je kan de escaperoom ten alle tijde verlaten door middel van een noodknop. Weet wel dat het spel dan meteen ten einde is…

Bij aankomst krijg je eerst een intro van ongeveer 15 minuten. Daarna ga je in het museum op zoek naar de code die de deur van de escaperoom doet openen en gaat het eigenlijke spel van start. Vervolgens heb je 1 uur de tijd om het mysterie op te lossen en te ontsnappen uit de escaperoom.

Deelname vergt een beperkte fysieke doch wezenlijke intellectuele inspanning in (omwille van tijdsdruk) stresserende omstandigheden. Om die reden is het spel minder geschikt voor deelnemers met een fysieke of mentale beperking, of met bepaalde medische aandoeningen of indicaties (claustrofobie, hartklachten, slechtziendheid, zwangerschap, …). Indien de klant twijfelt over de fysieke of mentale gesteldheid van één van de deelnemers contacteert hij/zij best vooraf het museum om dit te bespreken. Ingeval een deelnemer om die reden vroegtijdig het spel verlaat, of ter plaatse beslist niet deel te nemen, zal er geen terugbetaling gebeuren.

Neen. Het is geen spookhuis dat is ontworpen om je bang te maken. De race tegen de klok zorgt voor de druk en opwinding.

Reserveren en betalen

Reserveren kan online via de webshop of aan de balie van het museum (min. 2 dagen op voorhand of tot 2 maanden vóór het gekozen tijdstip).

Wil je voor een later tijdstip reserveren, neem dan contact op met onze balie.

De reservatie is pas geldig na betaling.

Het kan zijn dat de bevestigingsmail in de map “ongewenste e-mail” (spam) is terecht gekomen. Contacteer ons gerust mocht er een probleem zijn.

Gereserveerde sessies worden niet terugbetaald. Er kan wel omgeboekt worden naar een ander tijdstip (afhankelijk van de beschikbaarheid) op voorwaarde dat je ons hiervan tijdig op de hoogte brengt (min. 2 dagen vóór de geboekte sessie).

Zeker! Tijdens het boekingsproces op de webshop wordt meteen betaald. Stuur ons na reservatie je factuurgegevens door via deze link. We zullen de factuur dan voorbereiden en per e-mail verzenden.

  • Alle online reservaties worden betaald via de webshop.
  • Reservaties aan de balie (min. 2 dagen op voorhand) worden meteen ter plaatse afgerekend. Dat kan cash of met betaalkaart.

Praktisch

Je kan met max. 8 personen onze escaperoom spelen.

Is je groep groter, dan kunnen we een alternerend programma met andere activiteiten of een horecabezoek aanbieden. Onze baliemedewerkers werken graag een passend voorstel uit.

 

Deelnemers zijn tenminste 12 jaar. Wel moet er minimum 1 volwassene de groep vergezellen. Deze begeleider hoeft niet deel te nemen aan het spel maar wel in de buurt blijven.

De meeste opdrachten zijn taalloos. Je hebt enkel een dosis gezond verstand nodig! Waar taal toch van belang is, zijn de opdrachten opgesteld in het Nederlands. Het spel kan ook door Franstalige deelnemers gespeeld worden.

Bij het boeken kies je een tijdslot. Zorg ervoor dat iedereen stipt aanwezig is op het afgesproken startuur. We starten met een korte uitleg over het spel en het verhaal. Hou er rekening mee dat er mogelijk een andere groep volgt na jullie spel.

Neen. Alles wat je nodig hebt is ter plaatse voorzien.

GSM’s/smartphones, jassen, rugzakken, voedingswaren, dranken,… zijn niet toegelaten in de escaperoom en kan je veilig opbergen in één van de lockers aan het onthaal.

Voor de brildragers: vergeet jullie (lees)bril niet!

Ja, maar niet alle opdrachten zijn rolstoelvriendelijk/-toegankelijk. Onder begeleiding van personen zonder een fysieke beperking kan het spel evenwel zonder problemen gespeeld worden.

Ben je even het noorden kwijt of rijd je je vast in één van de opdrachten, dan kan je altijd tips vragen maar opgelet: hiervoor krijg je straftijd aangerekend!

Neen. Alle huisdieren zijn verboden behalve assistentiehonden.

We behouden ons het recht om te beslissen wanneer iemand niet meer in staat is om het spel correct en veilig te spelen. Indien we vaststellen dat deelnemers onder invloed zijn, worden zij uitgesloten van deelname. De kosten van het spel worden in dat geval niet vergoed (ook niet gedeeltelijk).

Media

Neen. Het is expliciet verboden video- of fotomateriaal te maken. We spoilen liever niet. Het gebruik van GSM’s/smartphones, camera’s of eender welke soort opnamematerialen is daarom niet toegelaten in de escaperoom.

Ook vragen we discretie rond de opdrachten, vooral op sociale media. Vergal het spelplezier niet voor groepen die na jullie komen!

  • De persoonlijke gegevens van klanten worden veilig bewaard en niet doorgegeven aan derden noch voor commerciële doeleinden gebruikt.
  • Het museum behoudt zich het recht foto’s van deelnemers (klanten) en de naam van deelnemende bedrijven/organisaties te publiceren via haar sociale media en website, tenzij de klant expliciet bezwaar maakt.
  • Tijdens het spel houden veiligheidscamera’s een oogje in het zeil. De registratie, de consultatie en het bewaren van de videobeelden gebeurt conform de wettelijke voorschriften.

Meer info: www.wervik.be/privacyverklaring