In 3 zones willen we de bezoeker kennis laten maken met Wervik als stad met een rijk verleden (Romeins, middeleeuws, …) en haar bijzondere ligging op het kruispunt der grenzen (Leiestreek, Westhoek, Noord-Frankrijk en Wallonië Picarde). Het tabaksverhaal mag uiteraard niet ontbreken als opwarmer voor een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum. De balie kreeg een nieuwe plaats en er is ook meer ruimte om verkoopartikelen op een aantrekkelijke wijze te presenteren. Voor het project kon de stad rekenen op subsidies van de Provincie West-Vlaanderen.

Vernieuwd Toeristisch Onthaalkantoor Wervik 2 (© Evenbeeld – Pièce Montée)
Vernieuwd Toeristisch Onthaalkantoor Wervik 2 (© Evenbeeld – Pièce Montée)

Wervik is een grensgeval in iedere betekenis van het woord. Pal op de grens met Noord-Frankrijk gelegen, op de wip tussen de Leiestreek en de Westhoek, en tegen de provincie Henegouwen aan, is Wervik een verrassende bestemming voor een geslaagde uitstap met je familie, vrienden, collega’s of vereniging.

Hier ervaar je het typische grensgevoel dat onze regio kleurt. Flaneer over de vernieuwde Leieboorden of komt tot rust op het recreatie-eiland De Balokken. Ontdek de rijke geschiedenis van één van de oudste steden van Vlaanderen met een muzikale, culinaire wandeling. Verken de oorlogstragedie die onze stad en regio een eeuw geleden trof. Breng een smakelijk bezoek aan één van de streekproducenten in de buurt of snuif je liever de eeuwenoude tabakstraditie op in het Nationaal Tabakmuseum?